Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • EBS wil installatiesector ordenen

EBS wil installatiesector ordenen

07/11/2017 00:04 - Van onze redactie

EBS wil installatiesector ordenen

 

PARAMARIBO - De directeur van de Energiebedrijven Suriname (EBS), Rabin Parmessar, pleit voor betere procedures bij de elektriciteitsvoorziening. Hij vindt bijvoorbeeld dat de regels voor installateurs en keuringsinstanties moeten worden aangescherpt. Parmessar benadrukt dat er nog veel grijze vlakken zijn in de sector.

Hij vindt dat EBS dat samen met de Vereniging van Installateurs in Suriname en andere belanghebbende groepen moet werken aan verdere ordening. Hierdoor kan zijns inziens paal en perk gesteld worden aan ondeugdelijke kwaliteit die vaker geleverd wordt bij keuringen en installaties.

In gesprek met de krant stelt de EBS-directeur, dat het bedrijf zich voorlopig nog bezighoudt met de ordening van de sector. Hij gelooft echter dat met de Energie Autoriteit die wettelijk moet worden opgericht, beter toezicht zal worden gehouden op de totale energievoorziening.

Dit instituut laat echter sinds de goedkeuring van de wet in 2016, nog steeds op zich wachten. Onder meer op het gebied van veiligheid voor zowel de installateurs als de klant moet er een betere structuur komen stelt Parmessar.

Daarnaast moeten er ook hogere standaarden gesteld worden. "We moeten criteria vaststellen voor de installateurs, zoals aan welke kwaliteitseisen ze moeten voldoen, hoe groot het aantal installateurs moet zijn en er moet een tarievenstructuur worden opgesteld. Hoewel elektriciteitsinstallateur een vrij beroep is, heeft de EBS-directeur graag dat deze richtlijnen zo snel als mogelijk worden vastgesteld.

In dat kader gaat de Keuringsdienst van de EBS vanaf 1 januari zelfstandig opereren. Parmessar noemt dit een mijlpaal voor de kwaliteit van keuringen. De komst van deze dienst zal voor de gemeenschap meerdere voordelen hebben. "Uiteraard zal er betaald moeten worden, maar daarover moet nog overeenstemming worden bereikt."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina