Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Misiekaba prijst stopzetting 'Zeven-Even'

Misiekaba prijst stopzetting 'Zeven-Even'

07/11/2017 15:05 - Ivan Cairo

Misiekaba prijst stopzetting 'Zeven-Even'

Fractievoorzitter NDP Andre Misiekeba. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het radioprogramma ‘Zeven-Even’ had drie jaar geleden al moeten worden gestopt door de regering. Dat vindt NDP-fractieleider André Misiekaba. Hij is blij dat OWT en C-minister Jerry Miranda met zijn brief aan Rapar Broadcasting Network (RBN) zijn doel heeft bereikt: Zeven-Even is uit de lucht. In de tweede ronde van de algemene politieke beschouwingen in het parlement noemde Misiekaba het programma dat voor satirisch moet doorgaan “een onding”.

Het programma is, meent Misiekaba, niet te vergelijken met Bakana Tori van Clifton 'Limbo' Limburg, dat volgens oppositieleden vinden ook beledigend is en dus ook uit de ether moet. De fractieleider voerde aan dat Limbo "scherp, vlijmscherp is en soms op de lijn loopt". Het verschil met 'Zeven-Even' is volgens hem dat Limbo ook politieke tegenstanders van de regering ruimte biedt om hun zegje te doen en zo nodig look kritiek levert op het beleid van de regering.

Misiekaba vindt dat politieke tegenstanders een politiek antwoord moeten formuleren op hetgeen Limbo presenteert. Als hun op 'Limbo-gelijkende programma's' niet het gewenste effect hebben moeten ze niet Limburg daar de schuld van geven. Zeven-Even was, aldus Misiekaba, niets anders dan "ordinair geklets".

Talrijke mensen die via het programma door het slijk zijn gehaald zouden hun beklag hebben gedaan, maar nimmer juridische stappen hebben ondernomen. De fractieleider voerde aan dat de persvrijheid en het recht op vrije meningsuiting geen vrijbrief is om haat te zaaien of mensen ongenuanceerd te beledigen en door het slijk te halen.

De maatregel om Zeven-Even uit de lucht te halen had drie jaar geleden moeten worden genomen en de NDP-fractie staat vierkant achter het besluit, zei de politicus. Hij vroeg zich af waarom de oppositieleden de maatregel niet goed vinden, terwijl in perioden waarbij hun partijen aan de macht waren verschillende radio- en tv-prgrammas zijn gestopt. "Waarom was het toen wel goed en nu niet?", wilde de NDP-fractieleider weten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina