Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Saudi-Arabië blokkeert honderden rekeningen

Saudi-Arabië blokkeert honderden rekeningen

07/11/2017 21:31

Saudi-Arabië blokkeert honderden rekeningen

Al-Waleed bin Talal is het ’gezicht’ van de anti-corruptieactie. Foto: AFP  

DUBAI - Banken in Saudi-Arabië hebben op last van de regering meer dan 1200 bankrekeningen geblokkeerd van personen en bedrijven. Dat gebeurde in het kader van de grote campagne tegen corruptie die de Saudische autoriteiten zijn begonnen.

Zondag werd bekend dat een reeks prinsen, zakenlieden en functionarissen was gearresteerd, onder wie prins Al-Waleed bin Talal, een van de rijkste mensen in de wereld. Procureur-generaal sjeik Saud al-Mojeb noemde de arrestatiegolf in een verklaring "de start van een essentieel proces om corruptie overal met wortel en tak uit te roeien." Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina