Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Moordverdachte: ‘Ze hebben mij opgelicht’

Verdachte in moordzaak Clarissa Boldewijn: ‘Ze hebben mij opgelicht’

07/11/2017 10:12 - Van onze redactie

Verdachte in moordzaak Clarissa Boldewijn: ‘Ze hebben mij opgelicht’

 

PARAMARIBO - “Hij liegt." "Dat is helemaal niet waar, wat hij zegt kan nooit waar zijn." "Ze was niet zo.” Zo reageerden familieleden en vrienden van universiteitsstudente Clarissa Boldewijn maandag bij de voortzetting van de rechtszaak tegen de man die heeft bekend dat hij haar om het leven heeft gebracht.

Jonathan L. beroofde zijn twintigjarige vriendin in januari van het leven. Hij legde een gedetailleerde verklaring af aan de rechter en officier van justitie en zei daarbij dat er geen sprake is van opzet. De jongedame zou hem aan de Afobakaweg hebben willen aanvallen met een krik, nadat hij haar meerdere keren had genegeerd.

Samen met haar vader had ze drugs bij hem genomen maar ze weigerde te betalen, onder het mom dat haar vader de drugs niet kon verkopen. ''Ik wilde haar niets aandoen, maar zij sloeg eerst en als reactie sloeg ik haar. Ze viel op de grond en ik raakte in paniek. Ze bewoog niet meer.''

De vriend heeft haar toen afgedekt en achtergelaten. Haar auto heeft hij overgoten met benzine en aan de Groenhartweg in brand gestoken. Officier van justitie Nirmala Maikoe vroeg Jonathan L. waarom hij niet probeerde weg te komen toen het slachtoffer hem aanviel. "Je kon toch weglopen als jij constateerde dat zij je wilde uitlokken?"

De verdachte vertelde hierop dat Clarissa familie wilde bezoeken aan de Afobakaweg. "Als ik haar wilde vermoorden, had ik haar niet zover laten rijden. Ik wilde niets meer met haar. Ze had een relatie met mijn neef en met mij en dat kan niet. Ik wilde niets van haar dan mijn geld.''

Advocaat Murwin Dubois vroeg de rechter om de behandeling uit te stellen omdat hij de analyse van de uitdraai van de telefoongesprekken van de bewuste dag wil bestuderen. De rechter merkte op dat de verklaring van de verdachte op sommige punten niet overeenkomt met wat hij aan de politie heeft verteld.

Ook de officier vindt dat er onduidelijkheden in de zaak zijn die verder onderzocht moeten worden. De zaak is verdaagd naar 4 december.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina