Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zelfmoord Britse politicus na #MeToo

Zelfmoord Britse politicus na #MeToo

07/11/2017 18:28

De Labour-politicus Carl Sargeant.

De Labour-politicus Carl Sargeant. Foto: PA via AP / Benjamin Wright  

LONDEN - De seksschandalen die in de Britse politiek zijn losgekomen na #MeToo hebben een eerste dodelijk slachtoffer opgeleverd. De Labour-politicus Carl Sargeant heeft zelfmoord gepleegd nadat hij vorige week, vanwege vermeende handtastelijkheden, als minister was ontslagen uit de regering van Wales.

Afgelopen vrijdag klonk Sargeant nog strijdbaar. Hij nam ontslag omdat hij op de hoogte was gebracht van aantijgingen over zijn gedrag. Wat die aantijgingen waren, zei Sargeant niet te weten. Hij zegde toe mee te zullen werken aan een onderzoek. "Ik kijk uit naar het moment dat ik terugkeer in de regering zodra mijn naam gezuiverd is", zo sloot Sargeant de tweet af.

Zover is het niet gekomen. Dinsdagochtend werd zijn dode lichaam aangetroffen in zijn woning in Connah's Quay, een plaats in de buurt van Liverpool, net over de grens van Wales. De politie zegt dat er geen sprake was van een misdrijf. De Britse media gaan er allemaal van uit dat het om zelfmoord gaat.

Sargeant is niet de enige politicus die in de problemen kwam als gevolg van de golf van #MeToo-aantijgingen. Mensen gebruiken deze hashtag op sociale media, om te vertellen over hoe ze zijn aangerand of verkracht. De Britse minister van Defensie Michael Fallon nam vorige week ontslag, maar hij is niet de enige. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina