Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ontslagen vicepresident Zimbabwe gevlucht

Ontslagen vicepresident van Zimbabwe vlucht het land uit

08/11/2017 13:40

Ontslagen vicepresident van Zimbabwe vlucht het land uit

Mnangagwa in functie, begin van de maand. Foto: EPA  

ZIMBABWE - De vicepresident van Zimbabwe, die maandag werd ontslagen, is het land uit gevlucht. Emmerson Mnangagwa zegt dat hij is bedreigd en daarom wel moest vertrekken. De dreigementen zijn afkomstig van mensen die ook al zouden hebben geprobeerd hem te vermoorden.

Ook zijn familie wordt volgens Mnangagwa bedreigd. Hij zegt dat hij nu in veiligheid is, maar zegt niet wáár. Het hoofd van de veteranenorganisatie zegt dat Mnangagwa naar Johannesburg in buurland Zuid-Afrika wilde gaan. Mnangagwa zelf zegt dat hij zal terugkeren naar Zimbabwe om het land te leiden.

President Robert Mugabe zei vandaag in een toespraak dat hij de oud-chef van de geheime dienst Mnangagwa moest ontslaan omdat die een greep naar de macht aan het plannen was. Hij zou daarbij de hulp hebben ingeroepen van toverdokters.

Mnangagwa's voorganger, vicepresident Mujuru, werd in 2014 ook door Mugabe ontslagen op beschuldiging van het gebruik van hekserij. NOS.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina