Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Cuba en Caricom verstevigen handelsbanden

Cuba en Caricom verstevigen handelsbanden

09/11/2017 20:32 - Ivan Cairo

Cuba en Caricom verstevigen handelsbanden

Het Caricom hoofdkwartier in Georgetown, Guyana. Foto: Caricom Secretariaat  

PARAMARIBO - Met de ondertekening van een overeenkomst donderdag in Georgetown, Guyana, geven Caricom en Cuba meer inhoud aan de bestaande onderlinge economische betrekkingen. Partijen tekenden bij aanvang van de 45ste ministeriële Coted-vergadering de Second Additional Protocol to the Trade and Economic Cooperation Agreement.

Met dit protocol krijgen Caricom-landen ruimere preferentiële toegang tot de Cubaanse markt en omgekeerd. Voor Caricom tekende secretaris-generaal Irwin LaRocque en voor Cuba, de Cubaanse ambassadeur in Guyana tevens permanent vertegenwoordiger bij Caricom, Julio César González Marchante. Bij deze ceremonie waren ook de Caricom-handelsministers aanwezig.

De 45ste reguliere vergadering van de Raad voor Handel en Economische Ontwikkeling (Coted) wordt donderdag en vrijdag gehouden in het Marriott Hotel. In een gezamenlijke verklaring wordt gesteld dat de overeenkomst de basis legt voor het onwikkelen van strategieën om de historische economische betrekkingen tussen de twee partijen te consolideren en uit te bouwen.

Zo zullen meer dan 300 producten van Caricom-landen en ongeveer een dozijn van Cuba in aanmerking komen voor lagere invoerrechten. Deze "belangrijke stap" draagt bij aan regionale integratie aan de vooravond van de 'Zesde Caricom-Cuba Summit' die op 8 december op Antigua en Barbuda wordt gehouden. Dan wordt ook het 45-jarig bestaan van de betrekkingen tussen Cuba en het regionaal blok herdacht.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina