Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Officier van justitie gaf voor geld rijbewijzen terug

Officier van justitie gaf voor geld rijbewijzen terug

10/11/2017 07:03 - Van onze redactie

Officier justitie gaf voor geld rijbewijzen terug

 

PARAMARIBO - Officier van justitie R.A. ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan “een vorm van corruptie” door ingevorderde rijbewijzen tegen betaling terug te geven, maar zijn collega Cynthia Klein acht het bewijs geleverd. Zij vorderde 24 maanden gevangenisstraf, waarvan 23 voorwaardelijk, een proeftijd van drie jaar en ontzegging uit zijn ambt voor vijf jaar.

Veiligheidsman A.R., met wie hij het strafbare feit zou hebben gepleegd, hoorde een eis aan van twaalf maanden waarvan elf voorwaardelijk, een proeftijd van eveneens drie jaar en als bijzondere bepaling dat hij twee jaar zijn ambt niet mag uitoefenen. De veiligheidsman heeft het feit wel bekend. Hij heeft volledig meegewerkt aan het onderzoek.

De ingevorderde rijbewijzen werden afgegeven zonder toestemming van de verantwoordelijke instanties. De beide mannen ontvingen geld voor de versnelde teruggave van het rijbewijs. A.R nam het geld in ontvangst en moest het afstaan aan R.A. Na de betaling kregen de personen hun rijbewijs daadwerkelijk terug. 

Tijdens het requisitoir woensdag heeft officier van justitie Klein gesteld dat het Openbaar Ministerie er op grond van bewijsmiddelen van overtuigd dat de twee verdachten schuldig zijn. De verdachten hebben kort in voorarrest gezeten. De verdediging houdt op 4 december haar pleidooi.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina