Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Wij zijn blij met de waarheid’

‘Wij zijn blij met de waarheid’

10/11/2017 09:05 - Gilliamo Orban

De ouders van de overleden baby Riff Junior Kent zullen een schadevergoeding eisen van de directeur van De Papegaaitjes.

De ouders van de overleden baby Riff Junior Kent zullen een schadevergoeding eisen van de directeur van De Papegaaitjes. Foto: dWT  

PARAMARIBO - “Wij zijn erg blij dat de waarheid boven water is gekomen. Hierdoor weten we wat er is gebeurd en wie hiervoor verantwoordelijk zijn.” Moeder Stephanie Kent heeft het over de uitkomst van een rechtszaak over de tragische dood van haar drie maanden oude baby Riff Junior Kent.

Hij stierf op 13 oktober 2014 bij de kinderopvang De Papegaaitjes als gevolg van verstikking. Directeur Sherida Doorstam van de kinderopvang en de leidster van de baby-afdeling Joany Leter zijn woensdag veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraffen. Een andere medewerker is vrijgesproken. Kent had wel verwacht dat de mensen voorwaardelijke straffen zouden krijgen en niet zouden worden opgesloten.

Zij studeert rechten en zegt dat wetgeving over kinderopvang nog te wensen overlaat. "Ik had niet veel meer verwacht dan dat ze verantwoordelijk gesteld zouden worden voor de dood van mijn zoon, ik wist dat ze niet in de gevangenis zouden belanden." Naar haar zeggen heeft ze zich niet hierop gefocust. "Ik wilde weten wat er was gebeurd en wie daarvoor verantwoordelijk zijn."

Al sinds de eerste dag van de dood van haar zoon tastten zij en haar partner in het duister over de oorzaak. Ze vermoedde dat er meer achter de zaak school en dat het niet ging om een incident. "Het eerste onderzoek had uitgewezen dat het ging om een ongelukje, maar we geloofden dat niet", zegt ze. De ouders hebben toen aangedrongen om de zaak weer te bekijken, wat toen is gehonoreerd, en de zaak is uiteindelijk beland bij de rechter.

Gebleken is dat de mensen van de kinderopvang nalatig zijn geweest en dat het kind daar is gestorven. Bovendien heeft de directeur de medewerkers aangezet om leugens te verklaren bij de politie. "Ook op de eerste en tweede rechtszitting bleven ze ontkennen, maar dat konden ze niet volhouden en op de derde zitting hebben ze alles toegegeven", zegt vader Riff Doelbakir.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina