Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kensmil en The Gaels verliezen openingsduel

Kensmil en The Gaels verliezen openingsduel

11/11/2017 09:03 - Terence Oosterwolde

Het team van Iona College met de Surinamer Gavin Kensmil (21).

Het team van Iona College met de Surinamer Gavin Kensmil (21). Foto: Iona College  

PARAMARIBO - Iona College met de Surinamer Gavin Kensmil in de gelederen heeft vrijdagavond bij de start van het NCAA Division 1-basketbalseizoen de uitwedstrijd tegen de University of Albany verloren. Ondanks een sterke tweede helft gingen The Gaels met 67-69 ten onder.

Kensmil is bezig aan zijn eerste seizoen bij Iona College, na twee jaar gespeeld te hebben voor Canarias Basketball Academy in Spanje. Kensmil, die in Suriname voor Yellow Birds uitkwam, speelde vrijdag drie minuten. Hij scoorde één van zijn twee doelpogingen, eindigde met twee punten en had één persoonlijke fout.

Voor de 3.529 toeschouwers in de SEFCU Arena in Albany, New York keek het bezoekende Iona bij de rust aan tegen een 23-34 achterstand. Echter, de ploeg kwam na iets meer dan vijf minuten op 38-38 en nam met elf minuten te spelen zelfs haar eerste voorsprong: 44-43. Nadat Albany door een three-pointer met 4:08 op 57-55 kwam, keek de thuisploeg niet meer achterom.

De 23-jarige TK Edogi, bezig aan zijn eerste seizoen bij Iona, benutte acht van de tien baskets en eindigde met zeventien punten, inclusief dertien in de tweede helft. Hij had verder negen rebounds, één blok en één steal. Deyshonee Much eindigde met vijftien punten, drie rebounds en drie steals. Iona, dat zijn eerste zes wedstrijden buitenshuis speelt, komt dinsdagavond in de Carrier Dome uit tegen Syracuse.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen