Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Milieu-inspecteurs werken tot elf uur

Milieu-inspecteurs voeren acties

15/11/2017 13:04 - Merredith Bruce

Milieu-inspecteurs voeren acties

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Milieu-inspecteurs bij het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) hebben woensdagmorgen op een algemene ledenvergadering besloten om vanaf donderdag tot elf uur te werken. Dat heeft bondsvoorzitter David Bakker kort na deze bijeenkomst aan de Ware Tijd gezegd.

Het bondsbestuur heeft gesprekken gehad met minister Patrick Pengel van Volksgezondheid en de vaste commissie Volksgezondheid in het parlement, maar volgens Bakker hebben deze gesprekken niets opgeleverd. "De minister kon ons geen concrete zaken voorhouden en de commissie heeft ons slechts aangehoord."

De dienst kampt al jaren met een tekort aan manschappen en voertuigen. Door het tekort aan voertuigen en ook een schaarste aan brandstof kunnen de werkers geen veldwerk verrichten. Dit zijn slechts enkele van de problemen die er zijn. Bakker zegt dat het niet alleen gaat om de afdeling milieu-inspectie, maar om het BOG in zijn totaliteit.

Ook op het bestuurlijke vlak zijn er problemen. Waarnemend directeur Prim Ritoe is onlangs opgestapt omdat hij zijn werk, naar eigen zeggen hoofdzakelijk door geldgebrek, niet naar behoren kon uitvoeren. De redactie verneemt dat Ritoe nog niet officieel uit zijn functie is, omdat de minister zijn ontslagverzoek niet wil honoreren.

Bakker is ervan overtuigd dat het BOG geld kan verdienen, maar volgens hem worden er verkeerde prioriteiten gesteld. Als er eind november geen oplossing is bereikt, zullen de arbeiders hun actiemodel verscherpen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina