Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Doden bij rellen in Kenia

Doden bij rellen in Kenia

17/11/2017 17:13

Doden bij rellen in Kenia

Foto: AFP  

NAIROBI - Zeker vijf mensen zijn vrijdag omgekomen bij botsingen tussen veiligheidstroepen en aanhangers van de oppositie in Kenia. Dit gebeurde nadat oppositieleider Raila Odinga terugkeerde in het Afrikaanse land.

De politie trad op met traangas, wapenstok en waterkanon om de betogers te verspreiden. Volgens Odinga, die door honderden aanhangers werd verwelkomd, schoot de politie ook met scherp.De politie zei geen geweld tegen de oppositieaanhangers te hebben gebruikt. De doden zouden plunderaars zijn, die door woedende menigten werden doodgeslagen nadat ze waren betrapt. ''Deze incidenten speelden zich af voordat de politie ter plaatse was'', zei de politie.

Odinga gaf president Uhuru Kenyatta de schuld van het geweld. Hij is uit de Verenigde Staten naar Kenia teruggekeerd om leiding te geven aan een ''nationale verzetsbeweging'' tegen de uitslag van de verkiezingen. Kenyatta won die met 98 procent van de stemmen doordat Odinga de stemming boycotte. Van de geregistreerde kiezers nam maar 39 procent deel. De verkiezingen waren een herhaling van die in augustus, die door het hooggerechtshof ongeldig werden verklaard. Het hof doet maandag uitspraak over klachten over de nieuwe verkiezingen.  ANP


Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina