Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bahama's: eerste winst basketballers Iona College

Iona College behaalt eerste winst basketbalseizoen Bahama's

18/11/2017 17:01 - Terence Oosterwolde

Iona College, ook bekend als de Gaels, won vrijdagavond op de Bahama's zijn eerste duel van het NCAA-seizoen. De Surinaamse basketballer Gavin Kensmil staat linksachter, met shirtnummer 21.

Iona College, ook bekend als de Gaels, won vrijdagavond op de Bahama's zijn eerste duel van het NCAA-seizoen. De Surinaamse basketballer Gavin Kensmil staat linksachter, met shirtnummer 21. Foto: Iona College  

PARAMARIBO - Op de Bahama's heeft Iona College na twee nederlagen zijn eerste winst van het NCAA Division 1-seizoen te pakken. Het team, met de Surinaamse basketballer Gavin Kensmil, zegevierde vrijdagavond in het Kendal Issacs Gymnasium in Nassau met 80-72 over Weber State Wildcats.

Iona, voor de supporters Gaels, heeft vrij constant voorgestaan. Nadat Weber State tot 19-20 naderde, liep de school uit naar 32-21 en had ze een 40-30 voorsprong bij de rust. De tegenstander naderde na de hervatting tot 39-40 en nam zelfs een 45-43 voorsprong. Iona herstelde zich, kwam met 59-48 voor te staan en verruimde dat voordeel tot zelfs zeventien punten (67-50). Daarna was het slechts een kwestie van uitspelen.

Iona College speelt zaterdag en zondag zijn resterende duels tijdens de 'Islands of the Bahamas Showcase' tegen respectievelijk Northern Kentucky en Vermont of Coastal Carolina. Gaels opende het seizoen op 10 november in de SEFCU Arena (ruim 3.500 toeschouwers) tegen Albany Great Danes (67-69) en verloor vier dagen daarna in Carrier Dome (bijna twintigduizend toeschouwers) van Syracuse Orange (62-71).

Kensmil speelde in de openingspartij drie minuten en had twee punten. Tegen Syracuse stond hij veertien minuten op het veld, maar hij miste zijn beide baskets, had twee rebounds en twee turnovers. De Surinamer had vrijdagavond twee fouten en één turnover.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina