Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'DSB-bank maakt weer winst'

'DSB-bank maakt weer winst'

19/11/2017 23:37 - Ivan Cairo

'DSB-bank maakt weer winst'

 

PARAMARIBO - DSB-bank maakte zondag in een communiqué bekend, dat het weer de goede kant op gaat met de instelling. Vanaf begin dit jaar wordt weer winst gemaakt; er dreigt geen bankroet. De verklaring komt naar aanleiding van berichten in onder andere het Nederlandse dagblad Trouw dat de bank op omvallen staat, omdat de regering leningen van in totaal 60 miljoen euro niet terug kan betalen.

De DSB-leiding stelt dat het verbeteringstraject dat is ingezet al vruchten afwerpt. Zo is over het eerste halfjaar van 2017 een winst geboekt van SRD 16,3 miljoen vóór aftrek van belasting. De cijfers zullen binnenkort worden gepubliceerd in het halfjaarverslag 2017. Onder andere verbetering van de rentemarge hebben bijgedragen aan het herstel. Ook zijn de beheersmaatregelen omtrent de kredietportefeuille aangescherpt.

De bank geeft de samenleving de geruststelling dat zorgvuldig wordt omgesprongen met de belangen van cliënten. Gesteld wordt dat zaken in nauw overleg met de Centrale Bank van Suriname worden doorgevoerd. Van een faillissement, zoals de Nederlandse media meldden, is er geen sprake. Het herstel heeft zich, aldus DSB-bank, ook in het tweede halfjaar voortgezet en is zo een goede basis gelegd voor de toekomst.

De liquiditeitspositie is sterk en de bank kan te allen tijde aan haar verplichtingen voldoen. Cliënten kunnen normaal aan hun geld komen en er is nooit overwogen te beperken hoeveel ze mogen opnemen. Ook nu zal dat niet gebeuren. Naarmate het herstel vordert, verbetert ook de solvabiliteit van de bank. Aangegeven wordt dat de herstelmaatregelen onverkort doorgaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen