Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pijnlijke nederlaag Iona Gaels

Pijnlijke nederlaag Iona Gaels

20/11/2017 07:41 - Terence Oosterwolde

Het team van Iona College. Uiterst links staat de Surinaamse basketballer Gavin Kensmil (21).

Het team van Iona College. Uiterst links staat de Surinaamse basketballer Gavin Kensmil (21). Foto: icgaels.com  

PARAMARIBO - Iona College, ook bekend als Gaels, heeft zondagavond een pijnlijke nederlaag geleden. Het team met de Surinaamse basketballer Gavin Kensmil verloor in het Kendal Isaacs National Gymnasium op de Bahama's met 84-89 van Coastal Carolina Chanticleers.

De ontmoeting, uit het reguliere collegeseizoen van de Verenigde Staten (NCAA Division I), was de slotwedstrijd tijdens de Islands of the Bahamas Showcase. Iona had bij de rust een 26-32 achterstand, maar herstelde zich goed en nam met 7:51 te spelen een 65-63. Met 4:34 werd uitgelopen naar 78-72 en met 1:38 was het nog 84-79. Maar met een three-pointer gaf Matt Lindsey de aanzet tot een 10-0 run van Coastal Carolina, dat daarmee de buit pakte.

Kensmil speelde zondagavond iets meer dan 2,5 minuten. Hij kwam bij een 18-28 achterstand met 4:38 nog te spelen in de eerste helft het veld op. De forward miste met 2:25 zijn enige doelpoging (een lay-up), had één rebound en twee fouten. Teamgenoot Rickey McGill werd topscorer met 23 punten, inclusief vijf three-pointers, in een team-high 34 minuten. Iona, dat een 1-4 winst-/verliesstaat heeft, speelt pas op 28 november weer. Dan staat de uitwedstrijd tegen Ohio University, ook bekend als Bobcats, op schema.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina