Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • DSB-cliënten hebben nog geloof in de bank

DSB-cliënten hebben nog geloof in de bank

21/11/2017 10:12 - Naomi Hoever

DSB-cliënten hebben nog geloof in de bank

 

PARAMARIBO - De financiële situatie die wordt geschetst van De Surinaamsche Bank (DSB) wekt vooralsnog geen wantrouwen bij rekeninghouders met wie de krant gisteren heeft gesproken.

"Bij mij is er geen 'rush' ontstaan. Ik neem aan dat wat governor Glenn Gersie van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) zegt waar is. Ik vertrouw hem. Ik denk ook niet dat hij liegt", zegt de 61-jarige gepensioneerde jeugdtandverzorger Rinia. Zij heeft haar spaarrekening maandag normaal aangevuld. "Ik licht wat ik nodig heb."

Ook Glenn (62) twijfelt niet aan de bank. "Ik doe al veertig jaar zaken met DSB. Ik heb nooit problemen gehad. Ik heb nog steeds vertrouwen in de bank." Al geruime tijd wordt gezegd dat het in financieel opzicht slecht is gesteld met DSB. Op sociale media worden mensen opgeroepen om hun geld bij de bank te lichten. "Ik ben wel onzeker door het falende regeerbeleid. Tegenwoordig moet je goed nadenken voordat je geld op de bank zet", zegt ambtenaar Romario. Hij heeft geen vertrouwen meer in het bankwezen.

Een andere cliënt, Henry (62) ziet geen problemen. "Ik ben rekeninghouder vanaf 1981 en het blijft voorlopig zo." Dimitri (29) noemt de situatie wazig. Hij zegt dat cliënten nog geen mededelingen van de bank hebben gekregen over de situatie. "Ik wacht de officiële berichten af. Ik stort mijn geld normaal totdat de we specifiek te horen krijgen wat er speelt."

Intussen hebben de Centrale Bank van Suriname, het ministerie van Financiën en DSB elk een verklaring uitgegeven waarin de financiële positie van De Surinaamsche Bank in ieder geval niet somber wordt neergezet. Over het eerste halfjaar van 2017 zou er een winst geboekt zijn van SRD 16,3 miljoen vóór aftrek van belasting.

DSB neemt de cijfers van de accountant op in het halfjaarverslag 2017 dat binnenkort verschijnt. Verbetering van de rentemarge en kostenbeheersing zouden aanmerkelijk hebben bijgedragen aan dit resultaat. Ook heeft DSB de beheersmaatregelen van de kredietportefeuille aangescherpt.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina