Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NOS wil rectificatie van DSB over 'onjuistheden'

NOS waarschuwt DSB-bank over 'onjuiste berichtgeving'

22/11/2017 10:10 - Ivan Cairo

NOS waarschuwt DSB-bank over 'onjuiste berichtgeving'

 

PARAMARIBO - Het Nederlandse omroepbedrijf NOS waarschuwt DSB-bank om geen verkeerde voorstelling van zaken te lanceren omtrent verslaggeving van NOS over de situatie bij de bank. DSB-bank heeft, aldus NOS, een persbericht verspreid waarin “verschillende onjuistheden” staan. Een aantal daarvan betreft het omroepbedrijf.

Onder andere wordt gesteld dat het Nederlandse ex-directielid van DSB, Hans Moison, bij de NOS-radio heeft opgeroepen tot een bankrun. "De NOS-radio heeft Hans Moison echter nooit over dit onderwerp aan het woord gelaten, laat staan dat hij heeft kunnen oproepen tot een bankrun", schrijft Suriname-correspondent Harmen Boerboom.

Moison is slechts aangehaald in een internet-verhaal over DSB, dat afgelopen maandag op de NOS-website is gepubliceerd. De aanleiding van dat artikel was de oproep, eerder die dag, van de Centrale Bank van Suriname om vooral géén bankrun te laten ontstaan op DSB.

"Nergens in het artikel roept de heer Moison echter op tot een bankrun", stelt de NOS. Integendeel benadrukt Winston Ramautarsing van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) in hetzelfde artikel dat een bankrun onnodig is. "De strekking van de berichtgeving van de NOS over dit onderwerp is dus een volstrekt andere dan die welke in het persbericht van De Surinaamsche Bank wordt neergezet."

De omroep vind het kwalijk en betreurenswaardig dat "DSB op basis van feitelijke onjuistheden, de NOS er publiekelijk van beschuldigt indirect mee te werken aan een bankrun". De NOS in Hilversum heeft woensdag de Nederlandse woordvoerder van DSB-bank, Jan Driessen van communicatiebureau QA-communicatie, gevraagd zo snel mogelijk in een nieuwe verklaring op de gedane beweringen terug te komen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina