Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • DSB-bank beschuldigt ex-directielid van hetze

DSB-bank beschuldigt ex-directielid van hetze

23/11/2017 08:14 - Ivan Cairo

Hans Moison, ex-directeur van DSB-bank, wordt beschuldigd een hetze te voeren tegen zijn oude werkgever.

Hans Moison, ex-directeur van DSB-bank, wordt beschuldigd een hetze te voeren tegen zijn oude werkgever. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - DSB-bank beschuldigt oud-directielid Hans Moison in een brief aan enkele Nederlandse media ervan een “onverantwoorde hetze” te voeren tegen de bank. Deze hetze begon volgens de financiële instelling nadat Moison door de Centrale Bank van Suriname was afgewezen als kandidaat-directeur.

"Hij heeft nu in verschillende Nederlandse media (Trouw en NOS-radio) opgeroepen tot een bankrun. Dat is niet alleen onverantwoord maar in dit geval ook onnodig en gevaarlijk", stelt DSB-woordvoerder in Nederland, Jan Driessen, in de brief aan de hoofdredacteuren. 

Dinsdag zei minister Gillmore Hoefdraad van Financiën ook al dat Moison "halve waarheden en hele leugens" lanceert. "Dit geeft zeer ernstig te denken wat de bedoeling van deze figuur is die als ex-directielid binnen DSB niet alleen het bankgeheim niet respecteert, maar ook doelbewust leugens verspreidt". 

Intussen heeft omroepbedrijf NOS in een communiqué DSB-bank opgeroepen aantijgingen tegen hem te rectificeren of te bewijzen. Moison heeft in geen van de publicaties die NOS heeft gewijd aan de kwestie DSB-bank opgeroepen tot een bankrun, zegt Suriname-correspondent Harmen Boerboom. DSB-bank wordt gewaarschuwd om geen verkeerde voorstelling van zaken te lanceren omtrent de verslaggeving van NOS over de situatie bij de bank.

De brief aan de Nederlandse media bevat "verschillende onjuistheden" die ook de NOS betreffen. Zo heeft NOS-radio ex-directielid Moison "nooit over dit onderwerp aan het woord gelaten, laat staan dat hij heeft kunnen oproepen tot een bankrun". Ook niet in een artikel op de website van NOS. "Nergens in het artikel roept de heer Moison op tot een bankrun", wordt eraan toegevoegd. Wat is gepubliceerd strookt volgens het omroepbedrijf totaal niet met de weergave van de bank.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina