Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Milieu-inspecteurs werken weer normaal

Milieu-inspecteurs werken weer normaal

23/11/2017 16:02 - Merredith Bruce

De Milieu-inspecteurs van het BOG.

De Milieu-inspecteurs van het BOG. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Milieu-inspecteurs bij het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) hebben op een algemene ledenvergadering donderdagmorgen besloten om weer volle werkuren te maken. Ze hebben de afgelopen dagen tot elf uur gewerkt uit ontevredenheid over enkele problemen waarmee de dienst kampt zoals een tekort aan vervoer, brandstof en manschappen.

Deze zaken zullen op kort termijn tot het verleden gaan behoren, want er is extra geld vrijgemaakt voor het BOG. Dat is het resultaat van een gesprek tussen het bondsbestuur, de minister van Volksgezondheid en vertegenwoordigers van het kabinet van de president. Bondsvoorzitter David Bakker wil niet zeggen om hoeveel geld het gaat. "De middelen zijn voldoende om de dagelijkse uitgaven te kunnen dekken", volstaat hij.

Het gaat volgens de bondsvoorzitter niet alleen om geld ten behoeve van de afdeling Milieu-inspectie maar voor het totale BOG. Het tekort aan manschappen moet het komend jaar opgelost zijn. "De vertegenwoordigers van het kabinet van de president konden zich niet voorstellen dat we met tachtig man werken".

Bakker zegt dat de leden de vinger aan de pols houden. "Wij hebben duidelijk gezegd aan de minister dat als we merken dat zaken weer verkeerd gaan, wij onze stem weer zullen laten horen". Hij hoopt niet dat het zover komt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina