Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Damesselectie start voorbereiding 'rustig en relax'

Damesselectie start voorbereiding 'rustig en relax'

26/11/2017 12:28 - Terence Oosterwolde

Bondscoach Earl Sabajo (groen shirt) spreekt de basketbalsters toe aan het einde van de eerste training.

Bondscoach Earl Sabajo (groen shirt) spreekt de basketbalsters toe aan het einde van de eerste training. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Earl Sabajo is niet van plan in de beginfase van de voorbereiding als een 'beunhaas' tekeer te gaan. "We beginnen heel rustig en relax, want veel spelers hebben maanden niet gebasketbald", aldus de vrouwenbondscoach. Suriname is in juni gastheer van de Caribische kampioenschappen.

Voorlopig wordt er op de donderdag en zondag getraind. Bij de start donderdag waren er veel afwezigen, bij zowel de vrouwen als mannen. Sabajo: "Ik weet niet of het bericht iedereen heeft bereikt, maar we gaan er werk van maken ze (de afwezigen) ook op de training te krijgen."

De bondscoach zegt dat de training in deze fase "heel rustig en relax" wordt. "We gaan zaken stapsgewijs aanpakken. En ook omdat het een grote groep is gaan we niet te hard van start." Bij de vrouwen zijn 36 spelers opgeroepen, van wie één in het buitenland woont. Het is een mix van jong en oud, "omdat we iedereen een kans wilden geven".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen