Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Halfjaaromzet DSB-bank stijgt met 50 procent

Halfjaaromzet DSB-bank stijgt met 50 procent

07/12/2017 15:31 - Ivan Cairo

Halfjaaromzet DSB-bank stijgt met 50 procent

 

PARAMARIBO - Over het eerste halfjaar 2017 had DSB-bank een omzet van SRD. 67 miljoen. Dit betekent een stijging van 50 procent in vergelijking met dezelfde periode over 2016. Dat maakt de bank bekend in het halfjaarverslag dat donderdag is gepubliceerd. Over de eerste helft van 2017 heeft de bank een winst geboekt van SRD 16,3 miljoen vóór belasting.

"Het primaire bedrijf van de bank is het aantrekken en uitzetten van gelden. De verdiende rentemarge is met 26 procent gestegen ten opzichte van het eerste halfjaar 2016. Het operationeel resultaat is gestegen met 50 procent, van SRD 45 miljoen over de eerste helft van 2016, naar SRD 67 miljoen over de vergelijkende periode van 2017", aldus de financiële instelling in een donderdag uitgegeven persbericht.

Na aftrek van de dotatie aan de voorziening voor kredietrisico's van SRD 51 miljoen, heeft de bank een winst vóór belasting van SRD 16,3 miljoen geboekt. Verbetering van de kostenbeheersing en de rentemarges alsook het aanscherpen van de interne beheersmaatregelen hebben bijgedragen aan deze winstgevendheid. De solvabiliteitsratio laat een significante verbetering zien.

Ook in de resterende periode van 2017 blijft de focus op het aanscherpen van de beheersing van de risico's in het bankbedrijf en verbetering van de winstgevendheid. "DSB verwacht 2017 met een positief resultaat af te sluiten en kijkt vol vertrouwen naar 2018 en de verdere toekomst."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina