Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dochter parlementariër steelt bij Natin

Dochter parlementariër steelt bij Natin

08/12/2017 10:03 - Naomi Hoever

Dochter parlementariër steelt bij Natin

 

PARAMARIBO - De dochter van parlementariër Dew Sharman heeft met twee medestudenten glaswerk gestolen van de studierichting Chemisch Analist van het Natin. Intussen worden alle betrokken partijen gehoord door de Inspectie VOS die belast is met het onderzoek. Vader Sharman wil niet reageren en wacht totdat de zaak door de officiële instanties is afgewerkt.

Zonder de studenten bij naam te noemen bevestigt Natindirecteur Cynthia Grunberg het geval. Zij wil alleen toelichten dat volgens het schoolreglement afschrijving staat op diefstal van eigendom van de school of van medestudenten. Een voordracht daartoe is dan ook gedaan bij de Inspectie VOS.

Het hoofd van deze afdeling, Sherida Zalman-Bergraaf, bevestigt het voorval. Zij zegt dat het niet makkelijk is om een beslissing te nemen. "Wij trekken er alle tijd voor uit. Zo een besluit neem je niet binnen een dag." Het zal in dit geval niet lukken om de studenten op een andere school te plaatsen, omdat er maar één mbo-technische school is.

Op de vraag of de inspectie bij haar besluit rekening zal houden dat een dochter van een parlementariër erbij betrokken is, zegt Zalman: "Ik probeer over namen heen te lezen. De achtergrond van leerlingen doet niet ter zake. Wij nemen een weloverwogen en transparant besluit bij elk kind dat in de fout gaat."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina