Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Meer pagara-plezier met crowdfunding

Surifesta streeft naar meer pagaraplezier met crowdfunding

12/12/2017 23:08 - Van onze redactie

Surifesta streeft naar meer pagaraplezier met crowdfunding

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Oudjaar valt dit jaar op een zondag. Zal het nog gezellig zijn en gaat de pagara-estafette door? Jean-Luc van Charante van Surifesta lacht. “Natuurlijk gaat die door. Inderdaad een beetje raar op de zondag, maar we hebben er ervaring mee. Dus in samenspraak met de grote sponsoren van de pagara-estafette en na goedkeuring van de brandweer en politie en de districtscommissaris is besloten om de grote owru-yari dyugu dyugu en pagara-estafette echt op owru yari te houden.”

Zes jaar geleden viel oudjaar ook op een zondag, maar toen werd het evenement op zaterdag gevierd. "Het was een hele rare gewaarwording om owru yari te vieren en de volgende dag wakker te worden en dan is het 'nog steeds' owru yari", legt Van Charante uit. Inmiddels zijn veel meer winkels op zondag open. 

Door de economische situatie kunnen niet alle winkeliers meedoen met de estafette. Om toch een flinke hoeveelheid vuurwerk te kunnen aanschaffen, is er op Apura Networks  het crowdfundingproject UNUpagara gestart. Donaties worden besteed aan pagara's. "Maar het is niet zomaar een pagara, je mag je wens meesturen die printen we uit en plakken die op de pagara", vertelt van Charante.

Ook buiten Paramaribo worden pagara-estafettes georganiseerd. Een mooie ontwikkeling, vindt Van Charante. "We waren echt heel blij toen we hoorden dat er nu ook een pagara-estafette gehouden zal worden in Commewijne. Bij Lelydorp en in Nickerie wordt het al gedaan. Mooi en goed voor de spreiding van de activiteiten." Een uitstekende ontwikkeling, vindt de Surifesta-man. "Het is eigenlijk twee keer genieten. Want dan kan je op 29 december genieten in Commewijne. En op 31 december in de stad."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen