Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Medici willen rust in samenleving bewaren

Medici willen rust in samenleving bewaren

13/12/2017 07:08 - Van onze redactie

Medici willen rust in samenleving bewaren

 

PARAMARIBO - De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) kiest ervoor om de rust in de samenleving te bewaren. De leden hebben maandagavond in een spoedvergadering gesproken over de betalingsachterstand van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), waarvan intussen een aanzienlijk deel is ingelopen.

Voor de specialisten is van de verschuldigde SRD 5,6 miljoen inmiddels SRD 3 miljoen overgemaakt. De huisartsen hebben SRD 2,3 miljoen ontvangen, waarmee de achterstand is teruggebracht naar SRD 900.000.

De voorzitter van de sectie specialisten van de VMS, Ben Hewitt, zegt aan de krant dat de leden teleurgesteld zijn in het SZF, omdat afspraken niet zijn nagekomen. Er is volgens hem goed contact met het SZF en het fonds is op de hoogte gesteld van de uitkomst van de ledenvergadering.

Hewitt hoopt dat tegen januari de achterstand volledig zal zijn ingelopen. "De mensen die gewerkt hebben, moeten hun geld krijgen. Het moet niet zo zijn dat we elke keer bijeen moeten komen om te kijken wat er gebeurt." In oktober heeft het SZF voor het eerst niet volgens afspraak betaald. Hewitt verzekert dat patiënten niet uit eigen zak hoeven te betalen voor specialistische behandeling.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen