Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gemiddeld zes verkeersdoden per maand

Gemiddeld zes verkeersdoden per maand

16/12/2017 07:16 - Naomi Hoever

 Suriname heeft een gemiddelde van bijna 6,6 verkeersdoden per maand.

Suriname heeft een gemiddelde van bijna 6,6 verkeersdoden per maand. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Het vorige jaar is afgesloten met 74 verkeersdoden. Met nog vijftien dagen te gaan in 2017 zit de verkeersbarometer op 79 dodelijke verkeersslachtoffers. Dat brengt Suriname op een gemiddelde van bijna 6,6 verkeersdoden per maand.

Een kleine maand geleden had Helmut Gezius, voorzitter van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV), nog gezegd dat het bewustzijn bij verkeersdeelnemers groeit door voorlichting en extra aandacht aan verkeersveiligheid. "Veel organisaties schenken hieraan aandacht en het blijkt dat de boodschap doorkomt en toch wel leidt tot gedragsverandering", zei hij toen. Gezius sprak de hoop uit dat weggebruikers rekening zouden houden met de groeiende verkeersdrukte rond de feestdagen.

De laatste verkeersslachtoffers zijn de 25-jarige Rociano Vaniel, de 61-jarige Ramon Renfrum en de vijftienjarige Chaniva Atipa, allen voetgangers. Vaniel, die onder behandeling zou zijn van het Psychiatrisch Centrum Suriname, liep plotseling de weg op, waardoor hij woensdag in Atjoni werd aangereden. Hetzelfde gebeurde met Renfrum, die - bij een poging de Lachmonstraat over te steken - op het wegdek viel. De man was slecht ter been. Atipa werd vrijdag aan de Kabbesstraat aangereden nadat ze - zonder op te letten - de straat was overgestoken.

Vorig jaar overleden elf voetgangers door een aanrijding. Gezius zegt dat de oproep aan bestuurders om hun snelheid te matigen, een gebed zonder einde lijkt. De KSV-voorman is er daarom voorstander van dat de controle op de snelheidshandhaving strenger wordt. "Desnoods voor een periode van één jaar, maar de controle moet zwaar opgevoerd worden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina