Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SRD 6 miljoen voor betaling kinderbijslag

SRD 6 miljoen voor betaling kinderbijslag 2016

16/12/2017 00:02 - Van onze redactie

SRD 6 miljoen voor betaling kinderbijslag

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft ongeveer SRD 6 miljoen losgekregen voor uitbetaling van kinderbijslag van 2016 aan rechthebbenden te Leiding, Koewarasan, Domburg en een deel van Welgelegen. Vrijdag is de betaling te Domburg hervat.

"Ik ben opgelucht dat de rechthebbenden kunnen beschikken over het geld. Het probleem is hierdoor opgelost", zegt Polak. Zij had maandag in De Nationale Assemblee aangekondigd dat de uitbetaling deze week zou plaatsvinden. De uitbetaling vindt per kas plaats, maar het ministerie streeft ernaar de betaling vanaf 2018 per kwartaal via de moni karta te doen. Als dat niet mogelijk blijkt wordt het een halfjaarlijkse uitbetaling. Nadat de betaling in oktober was opgeschort had de bewindsvrouw verwacht die binnen twee weken te hervatten, maar dat bleek door comptabele voorschriften niet mogelijk.

Rechthebbenden in de vier gebieden werden gedupeerd omdat door malversatie er geen geld was voor de kinderbijslag. De uitbetaling was in oktober opgeschort. Door malversatie was toen een financieel gat ontstaan en er werd elk jaar geschoven met geld om dit gat te dichten. Het ministerie heeft de zaak aangegeven bij de procureur-generaal. Polak: "Ik zie dat de pg bezig is, omdat mensen van het ministerie worden opgeroepen voor informatie."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina