Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dennis Mac Donald nieuwe secretaris-generaal SOC

Dennis Mac Donald nieuwe secretaris-generaal SOC

18/12/2017 02:35 - Terence Oosterwolde

Dennis Mac Donald nieuwe secretaris-generaal SOC

Dennis Mac Donald is toegevoegd aan het SOC-bestuur. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Dennis Mac Donald, één van de formateurs van het bestuur-Ramon Tjon-A-Fat, is de nieuwe secretaris-generaal van het Surinaams Olympisch Comité (SOC). De functie werd vacant na het opstappen van Astra Singh.

Mac Donald, sinds 6 augustus 2014 voorzitter van de Surinaamse Atletiekbond, is donderdag als secretaris-generaal toegevoegd aan het SOC-bestuur. Op 9 december maakte Singh in een schrijven aan de SOC-leden bekend haar mandaat terug te geven en zich terug te trekken als bestuurslid vanwege een "fundamenteel verschil van inzicht over sportadministratie beleidsvorming en -uitvoering". Voor Singh een abrupt einde na amper 82 dagen in functie.

Ook haar eerste bestuurstermijn - toen onder voorzitterschap van Guno van der Jagt - had ze niet uitgezeten. Na in februari 2014 te zijn gekozen, besloot ze in augustus dit jaar er de brui aan te geven omdat "werkzaamheden die onder deze functie (secretaris-generaal, … red.) vallen systematisch zijn uitgehold en overgedragen aan een ander waardoor het nut van een secretaris hebben is komen te vervallen". Nog geen maand daarna keerde ze in dezelfde functie terug toen Tjon-A-Fat op 18 september werd gekozen als nieuwe SOC-voorzitter.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina