Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Erwin de Vries doneert borstbeeld van zichzelf

Erwin de Vries doneert borstbeeld van zichzelf

20/12/2017 16:24 - Van onze redactie

Beeldend kunstenaar Erwin de Vries zal worden gehuldigd ‘voor zijn uitzonderlijke en bijzondere kunst- en cultuurverdiensten.

Beeldend kunstenaar Erwin de Vries zal worden gehuldigd ‘voor zijn uitzonderlijke en bijzondere kunst- en cultuurverdiensten. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Beeldend kunstenaar Erwin de Vries heeft ter gelegenheid van zijn 88e verjaardag donderdag een borstbeeld van zichzelf gedoneerd aan de staat Suriname. Dinsdag tekende hij samen met directeur Elviera Sandie van het directoraat Cultuur het protocol van overdracht.

Het beeld wordt donderdagavond onthuld bij 't Vat, waarbij de kunstenaar door het directoraat zal worden gehuldigd 'voor zijn uitzonderlijke en bijzondere kunst- en cultuurverdiensten nationaal en internationaal'. Deze locatie is niet voor niets gekozen: het is al tientallen jaren de vaste pleisterplek van De Vries, die zelfs een eigen, zelf beschilderde stamtafel heeft.

Erwin de Vries behoort al decennia tot de meest vermaarde kunstenaars van Suriname en heeft vele honderden schilderijen en beeldhouwwerken geproduceerd. Zijn werken zijn te bewonderen in binnen- en buitenland, waaronder Nederland en Curaçao.

In 1998 had hij een solotentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam en in 2009 in de Kunsthal in Rotterdam. Hij is de maker van het Nationaal Monument Slavernijverleden in het Amsterdamse Oosterpark, dat op 1 juli 2002 in aanwezigheid van koningin Beatrix onthuld werd. Zijn wens om ook in Suriname een slavernijmonument onthuld te krijgen, is ondanks verschillende initiatieven in de afgelopen jaren nog niet in vervulling gegaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen