Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Mexico geïnteresseerd in onze peper en ananas

Mexico geïnteresseerd in Surinaamse peper en ananas

20/12/2017 05:08 - Van onze redactie

Minister Soeresh Algoe van Landbouw Veeteelt en Visserij geeft uitleg aan de Mexicanen.

Minister Soeresh Algoe van Landbouw Veeteelt en Visserij geeft uitleg aan de Mexicanen. Foto: NII  

PARAMARIBO - Bij een bezoek van een landbouw missie van Mexico aan ons land vorige week is duidelijk geworden dat de Mexicanen geïnteresseerd zijn in peper en ananas. De delegatie was hier om na te gaan hoe via samenwerking de landbouwsector in beide landen op een hoger niveau kan komen. Dit heeft het NII bekendgemaakt.

De gasten hebben met minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij en zijn staf gesproken. Ze gingen op veldbezoek onder andere te Matta, Weg naar Zee, de proeftuin te Dirkshoop in Saramacca en in Nickerie. Er heeft kennisuitwisseling plaatsgevonden tussen de Mexicaanse en Surinaamse deskundigen over onder andere ziekte, plagen en variëteiten van pepers.

Vrijdag zijn voor onder andere studenten van het Natuurtechnisch Instituut en de Anton de Kom Universiteit van Suriname, presentaties gehouden waarbij algemene informatie is gegeven. Een van de bedrijven die in de missie is vertegenwoordigd is High Tech Agroindustrial die habanero pepers verbouwt en verkoopt en ook gespecialiseerd is in het uittrekken van de capsaïcine van pepers. Dat is de stof die rode pepers zo heet maakt en gebruikt wordt voor medicinale doeleinden.

In oktober 2016 heeft LVV in Mexico deelgenomen aan een internationale vergadering over landbouwonderzoek. Toen hebben de twee landen gesproken over samenwerking. Ze zullen binnenkort de aanzet die toen is gegeven uitwerken. De missie is bereid om Surinamers naar Mexico uit te nodigen, voor verdere uitwisseling van kennis.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen