Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Permanente terrasplek voor Erwin de Vries

'Een onuitwisbaar deel van het collectief kunstgeheugen'

21/12/2017 22:59 - Van onze redactie

Vicepresident Ashwin Adhin (l) onthult de bronzen kop van grootkunstenaar Erwin de Vries (r) op het terras van 't Vat.

Vicepresident Ashwin Adhin (l) onthult de bronzen kop van grootkunstenaar Erwin de Vries (r) op het terras van 't Vat. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - “Een onuitwisbaar deel van het collectief kunstgeheugen.” Zo sprak vicepresident Ashwin Adhin nadat hij donderdagavond een borstbeeld van Erwin de Vries bij het ’t Vat had onthuld. Het bronzen zelfportret staat pal bij de vaste wekelijkse plek van De Vries bij het terras.

Hiermee neemt de grootkunstenaar een permanente plek in. De onthulling gebeurde ten overstaan van vrienden en familie, cultuurdirecteur Elvira Sandie en staf. De Vries, die ook droomt van een eigen museum voor zijn talloze werken, vierde gisteren ook zijn 88ste verjaardag. Na de onthulling werd er een klein cultureel feestje opgezet met onder meer tradtioneel optreden van inheemse dansers. 

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina