Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Filmpjes tonen gevolgen alcohol in het verkeer

Korte filmpjes tonen gevolgen rijden onder invloed van alcohol

21/12/2017 05:08 - Merredith Bruce

Korte filmpjes tonen gevolgen rijden onder invloed van alcohol

 

PARAMARIBO - De Stichting Verantwoord Alcoholgebruik Suriname (Stivasur) zal met het oog op de komende feestdagen infomercials, korte voorlichtingsfilmpjes, lanceren. Daarin zullen mogelijke gevolgen van deelname aan het verkeer onder invloed van alcohol extra benadrukt worden. Het thema wordt van verschillende kanten belicht in de filmpjes, meldt de stichting in een persbericht.

Stivasur ziet het als een primaire verantwoordelijkheid om de samenleving voortdurend bewust te maken van verantwoord alcoholgebruik in het verkeer. De stichting hanteert als thema  'Kom Veilig Thuis! Dont Drink and Drive', ofwel 'Glaasje op, laat je rijden.' "Omdat alcohol het rijgedrag en hiermee ook de rijvaardigheid beïnvloedt, is het levensgevaarlijk voor zowel de bestuurder als de passagiers en andere verkeersdeelnemers."

De stichting herinnert eraan dat bij overmatig en onverantwoord alcoholgebruik de concentratie en het reactievermogen afnemen. Dat kan nadelige gevolgen hebben voor deelname aan het verkeer. De infomercial is voor dit jaar de tweede bewustwordingscampagne van Stivasur. Ze heeft tijdens de Verkeersveiligheidsmaand eerder dit jaar zeven billboards in Paramaribo, Para en Wanica geplaatst. Daarop is te zien hoe een rit van een dronken autobestuurder kan eindigen. Zo staat er op een van de billboards een ambulance en op een andere nog confronterender, een lijkwagen.

De infomercials die sinds woensdag getoond worden, zullen via de televisie, op sociale media en op de website van de stichting te zien zijn. De campagne duurt tot de eerste week van januari, maar de filmpjes blijven op de genoemde kanalen zodat het publiek ze terug kan zien. Stivasur is in mei 2015 opgericht om verantwoord alcoholgebruik te stimuleren. Dat doen de deelnemers - King's Enterprises, Surinaamse Brouwerij en Suriname AlcoholicBeverages - door zelfregulering.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina