Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Illegale reclameborden worden verwijderd

Illegale reclameborden worden verwijderd

22/12/2017 08:05 - Gilliamo Orban

Illegale reclameborden worden verwijderd

Foto: dWT  

PARAMARIBO - De overheid stopt met het gedogen van wildreclame van onder meer taxibedrijven en wildplakkers. Ze zullen de gevolgen moeten dragen van hun onwettige gedrag. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie zal illegale reclameborden op onder andere verkeersborden en elektriciteitsmasten niet langer dulden.

Er is vaak gewaarschuwd en nu is de maat echt vol. "Het aanbrengen van borden op wegmeubilair en andere objecten, behoort tot vernieling en dat is strafbaar", zegt hoofdvoorlichter Raoel Swedo van het ministerie. De wildplakkers hebben tot en met 7 januari de tijd om deze vorm van reclame-uiting te verwijderen. Doen ze dat niet, dan zal tegen hen aangifteworden gedaan, wat kan resulteren in een boete en mogelijk worden ze zelfs opgepakt.

Reclameborden mogen alleen worden geplaatst met toestemming van de districtscommissaris. "Enkele maanden terug hadden we de borden zelf weggehaald, maar ze zijn weer geplaatst", zegt Swedo. Het gaat om uiteenlopende reclame van taxibedrijven tot restaurants en kapsalons en schoonheidssalons. "Als iemand een bedrijf heeft opgericht, is een van belangrijke dingen het promoten hiervan en de mensen weten of kunnen zich laten informeren over de wettelijke regels", zegt Swedo.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen