Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Colombia heeft laagste moordcijfer in veertig jaar

Colombia heeft laagste moordcijfer in veertig jaar tijd

27/12/2017 05:00

Colombia heeft laagste moordcijfer in veertig jaar tijd

Foto: AFP  

BOGOTA - In Colombia zijn dit jaar opnieuw minder moorden gepleegd. Dit jaar was zelfs het laagste aantal moorden in veertig jaar. Tot dusver zijn dit jaar 11.430 moorden geregistreerd en dat zijn er 320 minder dan vorig jaar. De cijfers komen van het ministerie van Defensie. Daarmee staat het moordcijfer op 24 per 100.000 inwoners.

De veiligheidssituatie in Colombia lijkt zich te stabiliseren. Het land zuchtte decennialang onder drugskartels en criminele bendes. Rebellenbeweging FARC sloot vorig jaar vrede met de Colombiaanse regering. Ook de guerrilla's van ELN onderhandelen over een nieuwe wapenstilstand. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina