Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Comedy XL 2017 meer dan geslaagd

Comedy XL 2017 meer dan geslaagd

27/12/2017 20:46 - Sharon Singh

Comedy XL 2017 meer dan geslaagd

Foto: Ben Ong  

PARAMARIBO - De opening zaterdag was overdonderend. Menigeen schrok er behoorlijk van. Op een vuurwerkspektakel in een gesloten ruimte had niemand gerekend. Vooral omdat het vuurwerk niet alleen op het podium werd afgeschoten, maar ook bovenuit de zaal. Hardcore Entertainment Suriname heeft kosten noch moeite gespaard om een overweldigende show neer te zetten. Ook over het decor is nagedacht.

Na lange tijd was een show in de Anthony Nesty Sporthal weer uitverkocht. Murth Mossel, de MC van de avond, hypte het publiek op. "A san' o bos. Rijk, arm, mooi, lelijk het kan me niet schelen yu o lafu gegarandeerd" beloofde hij het publiek. "Zoveel mensen wilden naar Suriname komen, maar ja die mevrouw Del Prado, dacht er anders over." Volgens hem zijn er een aantal dingen van Surinamers waaraan je absoluut niet moet komen. "Praat niet over hun moeder, kom niet aan hun tickets maar vooral niet aan hun eten. Zoals Hema dat deed met haar roti rijst of Albert Heijn met zijn roti-gerechten. In Suriname heeft men daarop met stijgende verbazing gereageerd. Zaterdagavond kon men erom lachen.

Wie ook leuke anekdotes voor de aanwezigen had, is Rayen Panday. Het eerste wat hem opviel bij het kopen van de krant, is dat de naam in de Zware Tijd was veranderd. Het gaat zo slecht in het land dat zelfs oma haar stoffige kokolampu weer tevoorschijn haalt, merkt hij op. In zijn optreden heeft hij het vooral over relaties gehad. "Daten lijkt op een spannende trailer en relatie op een drama." Al het spannende zit hem in de trailer en daarom houdt hij meer van daten dan een relatie aangaan. Maar hoe zit het nou eigenlijk met al die horrorverhalen over de ex-en? Het moet volgens de stand-upcomedian een verplichting worden dat je minimaal twee afspraken hebt met de ex van je vriend/vriendin. "Gewoon om de andere kant van het verhaal te horen".

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina