Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hof van Justitie af van gênante tekorten

Hof van Justitie af van gênante tekorten

27/12/2017 09:12 - Eliézer Pross

Hof van Justitie af van gênante tekorten

Foto: cityofparamaribo.nl  

PARAMARIBO - Het probleem waarmee het Hof van Justitie in 2016 nog te maken kreeg door tekort aan de meest basale voorzieningen zoals schrijfgerei en papier, behoort tot het verleden. “Het was een heel goed initiatief van de ministeries van Financiën en Justitie en Politie (Juspol) om toe te staan dat wij nu zelf voor onze benodigdheden kunnen zorgen.

Dat vind ik geweldig", benadrukte waarnemend Hof-president Iwan Rasoelbaks vrijdag tegenover journalisten. Financiën heeft volgens hem een maandelijks krediet gecreëerd voor het Hof ter waarde van SRD 100.000. Het college mocht een eigen rekening openen bij de Centrale Bank om zelf transacties te plegen. "Wij kunnen nu zelf voor dingen zorgen zoals papier, pennen, laptops. Ik mag niet klagen."

Het Hof valt eigenlijk onder de begroting van het ministerie van Justitie en Politie. Dat departement zorgt voor de verdeling en bevoorrading van dergelijke basis voorzieningen voor zijn verschillende onderdelen, "maar dat ging niet altijd vlot". Er worden volgens Rasoelbaks ook voorbereidingen getroffen om de Comptabiliteitswet zodanig te wijzigen dat het Hof ook rechtstreeks een begroting zal mogen indienen bij De Nationale Assemblee.

Over het algemeen blikt de waarnemend Hof-president ook tevreden terug over het haast afgelopen jaar. "Alles wat wij hadden voorgenomen om te ondernemen in 2017 is gelukt. De samenwerking met de regering en de Stichting Raad voor de Rechtsspraak Nederland verliepen vlot. Het "rendement" van het Hof is verhoogd. Het is bijvoorbeeld nu mogelijk om sneller een uitspraak te krijgen in scheidingszaken, berechtingen, en dergelijke.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina