Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Minder dan duizend IS-strijders over'

'Minder dan duizend IS-strijders over'

27/12/2017 19:09

'Minder dan duizend IS-strijders over'

Foto: AFP  

DAMASCUS - Islamitische Staat (IS) heeft in Syrië en Irak vermoedelijk minder dan duizend strijders over, laat de internationale coalitie tegen de terroristische groepering weten. De meeste overgebleven jihadisten van IS bevinden zich in woestijngebieden in West-Irak en Oost-Syrië.

De coalitie schatte op 5 december nog dat IS beschikte over minder dan drieduizend strijders. De Iraakse regering verklaarde enkele dagen later dat de terreurgroep definitief is verslagen. De laatste schatting van de coalitie heeft alleen betrekking op "ons gezamenlijk operatiegebied", dus niet op territorium dat in handen is van het Syrische regime.

Rusland, een belangrijke bondgenoot van de Syrische president Bashar al-Assad, zei woensdag dat het belangrijkste deel van de strijd met IS in Syrië achter de rug is. Minister Sergej Lavrov stelde volgens persbureau RIA dat de vernietiging van het extremistische Jabhat al-Nusra nu de hoogste prioriteit heeft. Die organisatie noemt zich tegenwoordig Tahrir al-Sham. ANP

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina