Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politiebondvoorzitter verliest rechtszaak

Politiebondvoorzitter verliest rechtszaak om psychologische test

27/12/2017 18:31 - Cheflin Paulus

Raoul Hellings, voorzitter van de Surinaamse Politiebond.

Raoul Hellings, voorzitter van de Surinaamse Politiebond. Foto: Politiebond.sr  

PARAMARIBO - De rechter heeft de voorzitter van de Surinaamse Politiebond, Raoul Hellings, in het ongelijk gesteld in een zaak waar het draait om het al dan niet halen van een psychologische test. De zaak was aangespannen door politiecommissarissen Robby Ramjiawan en Guno Roosenhoff. Het is duidelijk bewezen dat Hellings de test niet heeft gehaald, vindt Roosenhoff. De vakbondsman heeft geen officieel document kunnen overleggen om het tegendeel aan te tonen.

Roosenhoff is tevreden met het besluit van de rechter. "Tot nu toe heeft meneer Hellings geen enkele rechtszaak tegen ons gewonnen. Hij beroept zich op zijn intelligentie, maar die heeft hem in de steek gelaten. Ervaring speelt ook een rol. En het is het geld van de bond dat eraan gaat om het proces te bekostigen. Het is ons geld en daarmee wil hij spotten", aldus de politiecommissaris.

Hellings zou zijn toegelaten tot de inspecteuropleiding zonder dat hij de voorgeschreven psychologische test zou hebben gehaald. De twee politiefunctionarissen spanden een zaak aan tegen Hellings nadat die hen eerder dit jaar in een radioprogramma ervan beschuldigde dat zij valse documenten hadden opgemaakt om aan te tonen dat hij de test niet heeft gehaald.

Roosenhoff zegt dat het uiteindelijk aan de president ligt om een onderzoek te laten instellen om dan via de HRM-afdeling stappen te laten ondernemen tegen de bondsvoorzitter. Eerder hebben de politiefunctionarissen geëist dat hun goede naam en eer publiekelijk hersteld worden na uitspraak van de rechter. Hellings was niet bereikbaar voor commentaar.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina