Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Reorganisatie BBS in volle gang

Reorganisatie BBS in volle gang

27/12/2017 06:05 - Merredith Bruce

Reorganisatie BBS in volle gang

 

PARAMARIBO - De reorganisatie bij de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) die in maart 2016 is gestart, is in volle gang. Als onderdeel daarvan zijn vrijdag, na bijkans zes jaar, in het eigen opleidingscentrum 120 beveiligingsambtenaren bevorderd in een naast hogere rang. Zeven van hen wonen en werken in Nickerie. Hun bevordering werd ter plaatse afgewerkt.

Waarnemend diensthoofd Sandra Claver riep de groep op om zich ervan bewust te zijn dat beveiliger een dienend beroep is. Er zijn geen 'automatische bevorderingen', maar mensen worden bevorderd op basis van 'loon naar werken'. De bevorderingen dinsdag zijn na een beoordelingstraject tot stand gekomen.

Dit heeft met zich meegebracht dat enkele manschappen buiten de boot zijn gevallen. "Voor hen is er werk aan de winkel om alsnog in aanmerking te komen voor een bevordering. Het zal dus aan uzelf liggen", aldus het diensthoofd. Ze is zich ervan bewust dat de dienst de randvoorwaarden hiervoor moet creëren.

Sergio Gentle, interim-voorzitter van de bond, heeft in een kritisch betoog de misstanden binnen de organisatie aan de orde gesteld. Die variëren van een structureel tekort aan kleding en schoeisel tot een achterstand in bevorderingen. Hij zegt tegen de Ware Tijd dat gepoogd wordt om zaken buiten de publiciteit te houden, in een poging die binnenshuis op te lossen.

Volgens Gentle is er geld ingehouden voor de aanschaf van nieuwe kleding en schoenen. Hij zegt dat er ruim zeven jaar geen nieuwe spullen zijn aangeschaft en vraagt zich af waar het geld naartoe gaat. De bond zal begin januari een wensenpakket indienen bij de waarnemend minister van Justitie en Politie Ferdinand Welzijn.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina