Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'We moeten veel harder werken'

'We moeten veel harder werken'

27/12/2017 22:31 - Terence Oosterwolde

'We moeten veel harder werken'

 

PARAMARIBO - Bondscoach Earl Sabajo windt er geen doekjes om na de oefenwedstrijd woensdagavond van de nationale vrouwenbasketbalselectie tegen het U16-jongensteam van CLD. "We moeten veel harder werken", is zijn glashelder oordeel na het verlies (41-42) in de Ismay van Wilgen Sporthal.

Hoewel de selectie pas een kleine maand bijeen is - op 23 november was de eerste training - koos Sabajo er bewust voor om de laatste samenkomst van 2017 af te sluiten met een oefenwedstrijd. "Zodat we kunnen meten wat we in de afgelopen maand hebben gedaan", legt hij uit. 

De bondscoach ontkent niet dat er werk aan de winkel is. "We gaan het tempo moeten opvoeren en zullen ook aan de conditie moeten werken. De dames zullen sowieso harder moeten trainen, want we zijn nog niet ready." Hij hooopt in elk geval op een betere opkomst in het nieuwe jaar.

Van de 36 vrouwen die zijn opgeroepen, komen er slechts twaalf tot vijftien frequent op de oefening. "Ik hoop dat de dames meer gecommitteerd zullen zijn aan het doel dat we willen realiseren." De vrouwen- en mannenselectie bereiden zich voor op het Caribisch kampioenschap dat volgend jaar juni in de Anthony Nesty Sporthal wordt gehouden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina