Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Oud-voetballer Weah wordt president Liberia

George Weah wint presidentsverkiezingen Liberia

28/12/2017 18:23

George Weah

George Weah Foto: Goal.com  

MONROVIA - Oud-voetballer George Weah heeft de presidentsverkiezingen in Liberia gewonnen. Weah heeft na het tellen van 98 procent van de stemmen 61,5 procent van de stemmen gehaald. Dat meldt de centrale kiescommissie, volgens persbureau AFP.

Bij de presidentsverkiezingen van dinsdag ging het vooral om twee kandidaten: Weah en vice-president Joseph Boakai. Volgens de voorzitter van de kiescommissie is het stemmen rustig verlopen. De 51-jarige Weah won in oktober de eerste ronde en versloeg dus Boakai (73). Ze moesten het in de tweede ronde nogmaals tegen elkaar opnemen.

Weah volgt in januari Ellen Johnson Sirleaf op als staatshoofd. Weah heeft bij Paris Saint-Germain en AC Milan gespeeld. Hij werd in 1995 als eerste Afrikaan uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het jaar. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina