Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ghabiang-voorzanger Leyman overleden

Ghabiang-voorzanger Leyman overleden

28/12/2017 14:38 - Van onze redactie

Ghabiang-voorzanger Leyman overleden

Foto: Facebook/Ghabiangboys  

PARAMARIBO - Marciano Leyman, voorzanger van de populaire formatie Ghabiang Boys, is donderdag overleden. De Ware Tijd heeft vernomen dat hij voor een optreden was in zijn geboortedorp Sarakreek, ook wel bekend als 106, toen hij onwel werd.

De populaire Surinaams-Nederlandse kasekoband Ghabiang Boys is al enkele dagen in Suriname in verband met haar 25-jarig bestaan. Volgens bandleider tevens basgitarist Marlon Vrede was het feest vorig jaar gevierd in Almere, Nederland, maar werd besloten het vijfde lustrum ook met de fans in Suriname te vieren. Het feest was op 26 december in Flamboyant Park.

Leyman is jarenlang het gezicht geweest van Ghabiang Boys, met wie hij vele hits inclusief 'Murder She Wrote' heeft gescoord. De populaire kasekozanger had de band in 2009 na veertien jaar om persoonlijke redenen verlaten, maar keerde jaren daarna terug. "Het voelt als weer thuiskomen. Het is een vertrouwde omgeving vol muzikaliteit", zei hij bij zijn terugkeer.

Leyman heeft ook naam gemaakt bij andere bands. Na Ghabiang Boys sloot hij zich aan bij 'De Zware Guys'. Verder heeft hij songs gemaakt met onder meer The Love Messengers Orchestra en Viety Guys the A-Team Crew. Leyman heeft ook zijn sporen verdiend als voetballer van Transvaal.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina