Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Onzekerheid bij agenten over bevordering

Onzekerheid bij agenten over bevordering

28/12/2017 06:06 - Cheflin Paulus

Revelino Eijk, woordvoerder van de Surinaamse Politiebond.

Revelino Eijk, woordvoerder van de Surinaamse Politiebond. Foto: Politiebond.sr  

PARAMARIBO - Ook dit jaar bestaat bij een aantal politieagenten vlak vóór de jaarwisseling onzekerheid over hun bevordering. Volgens de woordvoerder van de Surinaamse Politiebond (SPB), Revelino Eijk is de onzekerheid ontstaan omdat sommige agenten nog geen beschikking hebben gekregen. “Wij weten niet waaraan dit ligt. Het is heel vreemd.”

Eijk zegt dat de groep die in onzekerheid verkeert toch hoop blijft koesteren. "Het kan dat er zich een wonder voordoet vóór donderdagmiddag en wij bericht ontvangen dat de groep vrijdag wel bevorderd wordt." Zelf is hij ook onzeker over zijn eigen bevordering. Eijk behoort tot de groep die geslaagd is voor de inspecteuropleiding in 2016. Hij heeft zonder succes een rechtszaak aangespannen over de bevordering.

"Het grootste probleem ligt bij de groep officieren die bevorderd moet worden, omdat de administratieve afhandelingen bij deze groep iets langer dan normaal duren", zegt de SPB-woordvoerder. Ook van de groep agenten uit de lichting van bondsvoorzitter Raoul Hellings zijn enkelen niet opgeroepen voor donderdag, wanneer bij de jaarafsluiting bevorderingen plaatsvinden.

Op geruchten dat er bij de selectie sprake is van een voorkeursbehandeling wil hij niet ingaan. Het is hem opgevallen dat veel zaken niet bespreekbaar gemaakt worden, waardoor veel agenten in onzekerheid verkeren over hun positie binnen het korps. Hij begrijpt niet waarom sommige agenten die een opleiding hebben afgerond, worden uitgesloten van bevorderingen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina