Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Poetry & Beyond richt zich op vaders

Poetry & Beyond richt zich op vaders

28/12/2017 17:27 - Donovan Mijnals

Zulile Blinker (l) met percussionist Biko Zeewijk.

Zulile Blinker (l) met percussionist Biko Zeewijk. Foto: Mario Castillion  

PARAMARIBO - De slogan van de zevende editie van Poetry & Beyond is kristalhelder. ‘Zonder vaders geen moeders & zonder moeders geen vaders’, kopt het evenement dat op 6 januari in Courtyard by Marriott wordt gehouden. “We moeten het samen doen. Over en weer uitschelden gaat niet helpen”, verklaart Zulile Blinker van Platform Support Suriname, de organisatie achter Poetry & Beyond.

Het thema is ditmaal Vaders. Een beladen onderwerp in een tijd waarin veel moeders het alleen doen en positieve verhalen van vaders de voorgrond vaak niet halen. Blinker zegt echter dat ze zich ervan bewust is dat het niet alleen maar negatief is en hoopt dat er op de avond een balans te bespeuren is. "Maar dat kun je van tevoren niet weten of bepalen."

De initiatiefnemer loopt al geruime tijd met het idee één van de Poetry & Beyond-events aan vaders te wijden. "Ik merk dat het tijd wordt om de verhalen van en over vaders te delen. De fysieke en geestelijke afwezigheid van deze mannen is alarmerend. Het is een issue dat ons allen beïnvloedt; niet alleen in mijn werk, maar ook in de wereld." Bij deze editie krijgen de artiesten de kans om hun vaders verhaal te ventileren.

Sedert mei is Poetry & Beyond ook op de televisie te zien en daardoor wordt een groter publiek bereikt. Blinker merkt op dat er steeds meer diversiteit is in de groep die op de trainingen van Platform Support Suriname reageert. Ook de groep artiesten die ditmaal op de planken staat is volgens de artieste ontzettend divers. "Ik ben nog blijer dan anders met de line-up!", exclameert ze.

Onder meer Gerrit Barron, Peter Waterberg, James Francis, A Mili en Hilkia Lobman geven acte de présence. Daarmee ontstaat een groep die niet alleen lokaal een stempel heeft weten te drukken, maar ook in het buitenland actief is. Overigens draait het bij dit evenement om meer dan alleen dichtkunst. Ook deze keer is er een beeldend kunstenaar bij gehaald in de persoon van Giovanni Jona.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina