Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rumas legt focus komend jaar op drugspreventie

Rumas legt focus komend jaar op drugspreventie

28/12/2017 05:08 - Merredith Bruce

Emmy Hart, directeur van stichting Rumas.

Emmy Hart, directeur van stichting Rumas. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Stichting Rumas zal het komende jaar in haar standaard trainingsprogramma’s speciale aandacht schenken aan drugspreventie. Directeur Emmy Hart noemt dit noodzakelijk omdat veel van de jongens die zich voor begeleiding melden “ooit eens” een stickie hebben gerookt. Een groot deel van hen komt uit een armoedige, éénoudergezin-situatie.

Dit maakt het risico dat ze naar drugs grijpen groter, reden genoeg om speciale trainingen, gericht op drugspreventie in te voegen in het reguliere programma. Dat gebeurt nu wel, maar niet structureel. Het is de bedoeling dat Rumas zich het komende jaar intensiever daarop toelegt met eigen deskundigen.

De doorslag voor dit idee kwam nadat Hart twee weken terug een conferentie van de Cidad, de internationale drugsbestrijdingsorganisatie in Mexico had bijgewoond. "We sluiten onze ogen, maar het is een sluipend gevaar", zegt ze over drugsgebruik onder jongeren. Het is volgens haar zaak dat er hierop wordt gelet en dat de jongeren hiervoor worden behoed.

De stichting, met een team van ongeveer dertig personen, blikt positief terug op 2017, vooral omdat het, ondanks de moeilijke economische situatie, gelukt is om veel projecten uit te voeren en activiteiten te ontplooien. Uit een overzicht blijkt dat naar schatting meer dan tweehonderd jongens zijn begeleid via activiteiten van de stichting.

Rumas heeft via projecten zestig jongens geholpen aan een baan of op school teruggeplaatst. Hart spreekt van een grote uitdaging om sponsoren te vinden voor de activiteiten van Rumas. Ze noemt de economische vooruitzichten voor 2018 niet fraai. Hoe de stichting zich daarop voorbereidt? Hart: "Precair of niet, we richten ons op God. Hij zal ons leiden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina