Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voorlopig minder vuurwerk geïmporteerd

Voorlopig minder vuurwerk geïmporteerd

28/12/2017 08:08 - Cheflin Paulus

Voorlopig minder vuurwerk geïmporteerd

Foto: dWT  

PARAMARIBO - Tot woensdag is er minder vuurwerk geïmporteerd dan vorig jaar, maar dat kan nog veranderen. Tot nu toe zijn er 22 containers met vuurwerk gearriveerd, in 2016 waren dat er 26. De importperiode is nog niet afgesloten, zegt brandweervoorlichter Olton Pinas. “Wij kunnen er plotseling meer containers bij krijgen, dus wij sluiten niets uit."

Op 27 december mocht de verkoop en het afschieten van vuurwerk beginnen, maar ook dit jaar hebben winkeliers en vuurwerkgebruikers zich niet aan die datum gehouden. Zo is er vuurwerk afgeschoten tijdens de kerstdagen. De brandweer heeft klachten gekregen over het afschieten, maar kon niet optreden omdat het beeldmateriaal van de overtreding ontbrak.  

De brandweer waarschuwt vooral alcoholgebruikers tijdens de dagen tot de jaarwisseling. "Wij verzoeken mensen die alcohol nuttigen geen vuurwerk af te schieten. Het is gebleken dat deze mensen minder snel reageren en een ongeluk krijgen want afschieten gaat heel snel", zegt Pinas.

Op de verkopers doet hij een beroep om zich aan de regels te houden, zodat alles ordelijk verloopt. Vanaf november is de voorlichtingsdienst van de brandweer bezig met een campagne over veiligheid tijdens de jaarwisseling. Deze week wordt de voorlichting opgevoerd. Tot en met 2 januari mag vuurwerk worden verkocht en afgeschoten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina