Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Werkzaamheden irritant voor weggebruikers

Werkzaamheden Coesewijnestraat doorn in het oog van weggebruikers

28/12/2017 07:14 - Naomi Hoever

Werkzaamheden Coesewijnestraat doorn in het oog van weggebruikers

Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Weggebruikers ergeren zich aan de versmalling van de Coesewijnestraat, onder andere vanwege de enorme filevorming. Het gaat om een tijdelijke maatregel omdat er aan een nieuwe verkeerssituatie wordt gewerkt, zegt Raoel Swedo, hoofdvoorlichter van het ministerie van Openbare Werken, Communicatie en Toerisme.

Zodra de werkzaamheden zijn afgerond, zal de weg weer de normale breedte hebben. Het slechte weer heeft voor stagnatie gezorgd, maar het ministerie hoopt de werkzaamheden in januari af te ronden. Zodra het verkeerslicht op de hoek van de Rust en Werkweg en de Coesewijnestraat in werking zal zijn, zal de filevorming minder zijn, verwacht Swedo.

"Het verkeer op de Duisburglaan nam risico's om zich aan te sluiten op de voorrangsweg waardoor er stremming op de weg ontstond." Dat gebeurt volgens de voorlichter ook bij de kruising van de Rust en Werkweg en de Coesewijnestraat. Om een einde te maken aan de chaos, hebben deskundigen van het ministerie het gedeelte vanaf de brug tot en met de Marowijnestraat laten afbakenen. Daardoor kan verkeer uit de Duisburglaan de Coesewijnebrug niet op; omgekeerd is dat ook niet mogelijk.

Swedo zegt dat het weggedeelte waar twee auto's niet naast elkaar kunnen rijden maar heel kort is. "We zijn deskundig. Volgens de mensen is de situatie niet goed. Het moment dat we zover zijn en de verkeerssituatie hoort zoals het moet zijn, zal men geen last meer ondervinden." Om misdragingen in het verkeer tegen te gaan zijn de trottoirs verhoogd. Vooral buschauffeurs die over de looppaden reden, ergeren zich hieraan.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina