Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Adek-studente wint studiebeurs Infrastructuur

Adek-studente wint studiebeurs Infrastructuur

29/12/2017 04:05 - Amanda Palis

De uitreiking van de Firm Engineering Performance Scholarship aan Xaviera Vaseur.

De uitreiking van de Firm Engineering Performance Scholarship aan Xaviera Vaseur. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - “Ik wist eigenlijk niet eens dat het bestond tot het laatste moment, en toen hoorden wij dat we ons moesten aanmelden,” vertelt Xaviera Vaseur, winnares van de Firm Engineering Performance Scholarship. Op de ‘owru yari konmakandra’ van het bedrijf kwam zij als winnares uit de loting. Er waren nog vijf andere studenten genomineerd.

Om in aanmerking te komen voor een lot, moesten de studenten Infrastructuur aan de Anton de Kom Universiteit de hoogste cijfers voor een vak hebben gescoord. De winnares scoorde voor vijf vakken minimaal een acht. Ze kreeg naast een studiebeurs van Firm Engineering een laptop en een door Eddy Jharap gesigneerde autobiografie. Jharap die werd genoemd als een trouwe bezoeker van het evenement, hoopt dat zijn levensverhaal gezien zal worden als inspiratie.

Komediant Roué Verveer mocht dit jaar het winnende lot trekken. "Ik ben lichtelijk jaloers, want ik heb nooit hoge scores gehad. Maar dat jullie nu hier staan, omdat je voor een vak de hoogste score hebt is geweldig." Verveer stond ook stil bij het belang van het afmaken van hun studie: "Ik ben blij dat het goed is gekomen met mij, maar iets in mij zegt toch altijd 'had ik maar een studie afgemaakt'. Blijf je vooral inzetten en maak er wat van." Het is de zesde keer dat Firm Engineering op deze wijze een studiebeurs toekent.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina