Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BOG klimt langzaam uit het dal

BOG klimt langzaam uit het dal

29/12/2017 05:03 - Aidy Pinas-Agodeba

BOG klimt langzaam uit het dal

Foto: Facebook / B.O.G  

PARAMARIBO - Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) doet er alles aan om de problemen, onder andere op het personele vlak, op te lossen. Dit zal enige tijd vergen, maar waarnemend onderdirecteur Astracia Warner blijft optimistisch. "Ik heb in ieder geval een goed gevoel dat zaken in orde zullen komen."

Er wordt regelmatig overlegd met het ministerie van Volksgezondheid. "Personele issues moeten zeker in orde komen." Warner wil ook meer bekendheid geven aan het bureau. Sinds het vertrek van Primnath Ritoe worden de werkzaamheden bij het BOG gecoördineerd door Warner en haar collega, waarnemend onderdirecteur Muriël Ravenberg. Bij het BOG zijn vacatures, onder andere omdat mensen ontslag genomen hebben.

In november gooide algemeen coördinator Primnath Ritoe na circa vijf maanden de handschoen in de ring. Hij had overgenomen toen directeur Lesley Resida met pensioen ging. Ritoe hield de eer aan zichzelf omdat hij naar eigen zeggen niet de volledige ondersteuning kreeg, waardoor werkzaamheden stagneerden. Ritoe heeft vaker aan de bel getrokken om cruciale zaken in orde maken. Door geldgebrek stagneerden onder andere de velddiensten.

Een andere topkracht die vertrok was epidemioloog Marjolein Jubithana. Zij werkt sinds enige maanden bij de Regionale Gezondheidsdienst. In de hierdoor ontstane vacature is intussen voorzien. "Het is een gekwalificeerde persoon en de operatie van de afdeling Epidemiologie gaat dus normaal door", zegt Warner. De epidemioloog monitort met zijn team wekelijks de situatie over verschillende ziektes.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina