Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Demonstraties tegen Iraanse regering

Demonstraties tegen Iraanse regering

29/12/2017 20:58

Demonstraties tegen Iraanse regering

President Hassan Rouhani van Iran die geplaagd wordt door economische problemen. Foto: AFP  

TEHERAN - In zeker zes steden Iran is vrijdag gedemonstreerd tegen de regering. De mensen gingen aanvankelijk de straat op om te protesteren tegen de stijgende voedselprijzen en corruptie, maar als snel richtten de demonstranten zich ook tegen de regering in het algemeen. Het is het grootste protest sinds 2009.

Op beelden van sociale media is te zien dat de oproerpolitie waterkanonnen en traangas inzet tegen de demonstranten. De demonstraties waren het grootst in Kermanshah, een stad in het westen van het land. Ook in het noordelijk gelegen Rasjt gingen mensen de straat op. De demonstranten riepen leuzen als ''het volk bedelt en de geestelijken gedragen zich als God".

Ze riepen ook op tot de vrijlating van politieke gevangenen. De protesten richtten zich ook tegen betrokkenheid van Iran bij de conflicten in Syrië en Irak. Donderdag werd er ook al gedemonstreerd. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina