Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Twaalf doden bij brand New York

Dodelijkste brand New York in 25 jaar

29/12/2017 11:15

Dodelijkste brand in New York

Foto: AD.nl  

NEW YORK - Bij een grote brand in de New Yorkse wijk The Bronx zijn zeker twaalf doden gevallen. Vier mensen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis en nog een aantal raakte zwaargewond.De brand woedde in een gebouw met meerdere verdiepingen. Het gebouw werd gebouwd in 1916 en telt 20 appartementen. Op verschillende etages kwamen mensen om het leven. De slachtoffers variëren in de leeftijd van één tot vijftig.

New York wordt momenteel geplaagd door een koudegolf: het kwik is gedaald tot -10 graden Celsius, de gevoelstemperatuur is -20. Veel New Yorkers in oudere gebouwen zonder centrale verwarming maken gebruik van elektrische kacheltjes om zich warm te houden. In 2007 kwamen in The Bronx tien mensen, waaronder negen kinderen, om het leven nadat de kabel van een elektrisch kacheltje oververhit raakte en een gebouw van vier verdiepingen in vlammen opging. Een officiële verklaring over de oorzaak van de brand is nog niet vrijgegeven. AD.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina